Design, tillverkning och montering av arkitektritade timmerhus utifrån kundens önskemål.

arkitektritade handtimrade timmerhus

Arkitektritade handtimrade timmerhus

 

Vi projekterar, tillverkar och bygger timmerhus utifrån kundens önskemål.

Vi framställer bådetimmerhus av handtimrade stockar och finska timmerhus av limträ.

Eccobauer Ltd är ett företag som förenar flera årtusenden långa traditioner av handtimrade hus med dagens forskningsbaserade kunskap om energisnåla bostäder. Lägger man därtill en lagom mängd modern design blir resultatet ett fint och modernt timmerhus. Vår specialitet är moderna specialdesignade timmerhus som vi framställer utifrån kundens önskemål. Våra specialdesignade timmerhus i skandinavisk och tysk stil särskiljer sig inte bara för sitt utseende utan även för valda material och byggmetoder.

Två skilda smaker.

Vi framställer både handtimrade timmerhus med modern design och timmerhus i svenskt utförande, tillverkat av limträ på högteknologisk produktionslinje. Båda med dagens höga kvalitet. De problem som man förr i tiden förknippade med timmerhus är inte längre aktuella. Även våra handtimrade hus framställs i kontrollerade förhållanden i torra lokaler, av maskintorkat timmer. Timmerhus av limträ tillverkas på moderna tyska produktionslinjer.

Vårt syfte är att bygga timmerhus som har en egen särprägel, utan att upprepa oss. Vi utgår alltid från att varje kund är en egen individ som vill var unik och önskar ett hem eller ett fritidshus med rumslösningar som har skapats just för honom eller henne.

Har du inga färdiga arkitektritningar designar vi ett hus för dig. Just precis så som du önskar. Allt som går att skapa och bygga av timmer, det bygger vi.

Någon huskatalog har vi inte och kommer inte heller att skaffa oss. Orden som ”katalog” och ”likadant” är ett tabu för oss. Kataloger är till för försäljning av standardiserade massprodukter som enligt oss är tänkta för människor som saknar en egen vision. Ett riktigt, alla drömmars timmerhus kan däremot jämföras med en skräddarsydd kostym eller brudklänning som inte kan  beställas från en katalog för något billigt varuhus.

Kontakta oss och vi kan tillsammans skapa ett unikt och enastående timmerhus, bara för dig.

Ett timmerhus är en sund levnadsmiljö. Ska man bygga är det lika bra att göra det ordentligt. Ett eget hem måste vara bekvämt och helst byggt av ekologiskt rena bygg- och inredningsmaterial, naturliga oljor, vax mm. De som bor i ett timmerhus lever ett längre och friskare liv jämfört med dem vars bostad är byggd av konstgjorda material.

Nutida bostäder innehåller oftast en rad olika industriellt framtagna material: PVC, akryl, silikon, glasull, olika plaster, epoxi och andra liknande byggkemiska produkter. Inte undra på att boende i våra nutida bostäder lider av så många olika sjukdomar, kroniska besvär och allergier. 

Vi tillverkar ditt timmerhus av ekologiska material, behandlat med naturliga oljor och vax, och monterar det på din tomt i Sverige. Kontakta oss och vi kan tillsammans skapa ett unikt och ekologiska timmerhus, bara för dig.

 • Bygga fritidshus

  Eccobauer är en fritidshustillverkare och husbyggare med specialisering på timmerhus. Hos oss kan du beställa både byggsatser för fritidshus, sauna och nyckelfärdiga timmerhus. Bygga fritidshus...

  Read more
 • Kontakt

  Share this...FacebookTwitterLinkedinPinterest...

  Read more
 • Vi tillverkar och bygger energisnåla timmerhus.

  Eccobauer's specialitet är tillverkning och byggnation av skräddarsydda energisnåla timmerhus på beställning. Det betyder att vi inte erbjuder standardhus från katalogen utan bygger exakt ett...

  Read more
 • Trähus

  Beställ prefabricerade trähus från en estnisk trähusfabrikant och monteringsarbeten av ett estniskt byggföretag. Estniska trähus har hög kvalitet till bra priser. I samband med det...

  Read more
 • Fasadisolering

  Fasadisolering på hyreshus är en växande trend då det erbjuder en möjlighet till stora besparingar på en ganska kort tid. Därför lönar det sig ekonomiskt, med...

  Read more
 • Bygga hus i Spanien

  Att bygga nytt hus i Spanien, efter moderna husritningar, har många fördelar: inte minst vad gäller komfort, boendekvalitet och energibesparing. Ett modernt energisnålt bostadshus, byggt...

  Read more